Een tuin bezitten kan prettig zijn. Fijn met mooi weer buiten zitten, lekker barbecueën, gezellig kletsen; heerlijk. Maar het kan ook anders dan het klassieke ‘gazonnetje-terrasje-violenperkje’. Uw paar vierkante meters kunnen bijna net zo divers, mooi en spannend worden als het wildste stukje natuur. Samen met u vormen wij uw tuin graag om tot een verrassend rijke natuurparadijsje!

STADSTUINEN

De biodiversiteit neemt overal behoorlijk af. Vooral in veel stadstuinen is tegenwoordig maar weinig spannends aan wilde dieren en planten te ontdekken. Tegenwoordig is het merendeel van onze tuinen namelijk vooral gevuld met tegels, schuttingen, ‘strakke’ gazons, kaal geharkte grond en exotische beplanting. Oftewel; er is nauwelijks nog ruimte, eten, drinken of schuilgelegenheid te vinden voor onze wilde dieren en planten. Onze ooit nog redelijk groene tuinen veranderen steeds meer in tegelterrassen. Ons verlangen naar rustgevend natuurgroen is echter misschien juist wel groter dan ooit, maar we vinden het dus steeds minder rondom ons huis. Diezelfde prachtige stukjes natuurgroen waar u graag in uw vrije tijd door heen wandelt, zijn echter ook verrassend goed, of soms zelfs beter, te creëren rondom uw huis.

UW TUIN

Om met mooi weer lekker buiten te kunnen zitten voldoet elke tuin wel. Maar een kleurrijke, weldadig groene tuin waar u spitsmuisjes tussen de bloemen door ziet scharrelen, waar u kikkers en padden over het terras ziet springen, waar u salamanders en stekelbaarsjes in kristalhelder water eitjes ziet leggen, waar de egel zijn hol wil maken, waar allerlei vogels zingen en waar hommels, bijen, vlinders en libellen vrolijk rond snorren, dat is geen tuin meer; dat is een een natuurtuinparadijs!

DE GROENE JEROENEN: WERKWIJZE

Wij komen de eerste keer vrijblijvend langs, bekijken de situatie, horen uw wensen aan, geven wat eerste suggesties en maken bij een goede klik daarna een passend ontwerp en begroting. De bodem is voor ons de basis en we streven er naar om zo veel mogelijk diversiteit te bereiken door hoogteverschillen, waterpartijen, nat-droog variatie en schuilmogelijkheden toe te passen. We communiceren makkelijk en laagdrempelig; we hergebruiken graag, onze klanten zijn zeer welkom om zelf ook werk uit te voeren, we verkopen u geen zaken die we zelf ook niet zouden willen gebruiken en we bekijken steeds enerzijds wat ideaal voor de planten en dieren zelf zou zijn en anderzijds wat voor de tuinbezitter zelf prettig en praktisch is. Naast al deze zaken letten wij ook op duurzaam regenwaterbeheer, hergebruik, zichtlijnen en geven wij duurzaam beheeradvies. Bel de Groene Jeroenen en ga voortaan op natuurvakantie in uw eigen tuin!

Kijk bijvoorbeeld hier hoe dat kan gaan!